Eervolle Vermelding RD

- Welkom! - - Joost - - Nieuws - - Orgelcomposities - - Koraalbundels - - Psalm 122 - - Gratis bladmuziek - - Gastenboek - - Opnames - - Contact -

 

In juni 2012 schreef het Reformatorisch Dagblad, op verzoek van de Stuurgroep Heidelbergse Cathechismus (fungeert als onderdeel van Refo500), een compositieprijsvraag uit. De wedstrijd stond open voor amateurs en conservatoriumstudenten.

Er waren drie prijzen en één Eervolle Vermelding te verdienen, welke in 2013 worden uitgegeven in een koraalbundel bij Den Hertog in Houten en Klavarskribo.

De opdracht was om een psalmbewerking te componeren over een psalm die de drieslag ellende, verlossing en dankbaarheid bevat.

De jury, bestaande uit Chiel Jan van Hofwegen, Dick Sanderman en Marco den Toom, beoordeelde de inzendingen anoniem op muzikaliteit /creativiteit, compositietechniek, eenheid van stijl en geschiktheid voor de eredienst binnen de gereformeerde gezindte.

 De Eervolle Vermelding werd toegekend aan de compositie over Psalm 32 (inleiding, trio, tussenspel en koraalvariatie) van Joost Schellingerhout.

Chiel Jan van Hofwegen noemde de compositie 'muzikaal' , terwijl Dick Sanderman haar als 'sfeervol en knap' beoordeelde. Marco den Toom deelde een compliment uit voor de inleiding, waarin hij 'iets van de Asmastijl beluistert'​.

  De koraalbundel (noten en klavar) is te bestellen via deze link.

 

 

  Klik op deze  link om het complete artikel te lezen.